Kokemuksia palkkatyöstä

Tällä sivulla esitellään kokemustarinoita kehitysvammaisten palkkatyöstä ja työllistymisestä.

Video 1:  Petri Hannula sai vakituisen palkkatyön Ardor Oy:stä työhönvalmentaja Tarja Ahosen tuella. Videolla Petri kertoo työstään ja Tarja Petrille antamastaan tuesta.

Video 2: Musti ja Mirri työllistää kehitysvammaisia henkilöitä myymälöihinsä Kehitysvammaliiton tarjoaman ApuTassut-asiantuntijapalvelun tuella. Palkkatyöhön päässyt Tuomas kertoo kokemuksistaan.

Video 3: Työmies Ilpo Lautala, työhönvalmentaja Minna Lonka ja myyntipäällikkö Teemu Komulainen kertovat kokemuksiaan ja ajatuksiaan työstä, työllistämisestä ja siitä, miten kehitysvammaisia ihmisiä voidaan tukea työelämään.

Video 4: Eppu Valkonen kertoo työstään ja siitä, millaisia asioita työstä saatava palkka hänelle mahdollistaa.

Video 5: Janne työskentelee tiskarina huoltoaseman keittiössä.

Video 6: Hannu kertoo työstään bussivarikolla, jossa hän on ollut töissä jo noin kymmenen vuotta.

Video 7: Inka kertoo työstään ruokakaupassa.

Video 8: Saku, Juha ja Iris saivat palkkatyön Hyvinkään sairaalan välinehuoltokeskuksesta. Videolla he kertovat työstään, työyhteisöstään ja siitä, mitä palkkatyö heille merkitsee. Lisäksi kokemuksistaan kertoo heidän esihenkilönsä, osastonhoitaja Johanna Laine.

Video 9: Teemu työllistyi Sectomo Oy:lle valaisimien valmistus- ja kokoamistyöhön. Työllistymisprosessista kertovat Teemu, työnantaja ja työhönvalmentaja.

Tutustu myös muihin tarinoihin palkkatyöstä: