Kun juhlapölyt on huuhdeltu suusta

Saimme viettää ihanaa juhlaa viikonloppuna. Uunon kirja Onko joskus nyt? Uuno -pojan filosofiaa (Marketiimi) julkaistiin.

Juhlasankari itse edusti tyylikkäästi ja eli joka hetken satasella mukana.  Uuno lauloi erilaisissa kokoonpanoissa ja signeerasi kymmeniä ja kymmeniä kirjoja.

kirjan singeeraus

Olimme iloisia ja ylpeitä kaikista vieraistamme, mutta jotakin aivan erityistä oli siinä, että AGU-perheet ympäri Suomea olivat lähteneet joukolla juhlimaan kanssamme ensimmäistä yhdistyksen jäsenestä tehtyä kirjaa.

juhlan vieraita

Ohjelmassa oli Pikkuveli- , Sitkeä sydän- ja Maailma on kaunis – laulut sekä virsi Jumalan  kämmenellä.
Puheita pitivät tuomiorovasti  Satu Saarinen, europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari sekä AGU-yhdistyksen puheenjohtaja  Eeva Rantanen ja tietenkin kustantajat Margit ja Jukka Nieminen sekä äiti ja isä.

Uuno ja Liisa Jaakonsaari

Upeaa oli sekin, että Oulun Kehitysvammaisten Tuki tuli puheenjohtajansa ja tyttäriensä hahmoissa auttamaan meitä tarjoilussa aamusta saakka. Miten voin kyllin kiittää!

Jos kohta silmäkulmiakin jouduttiin juhlassa pyyhkäisemään, niin kyllä juhlahetkille  olivat  tunnusomaisia makeat naurunremakat. Uunoa itseäänkin naurattivat kirjan jutut – hänen suustaan päästetyt – siinä missä muitakin. Hienoja olivat ne hetket, kun Uuno sai kuulla, että oli antanut rohkeutta ja uusia näkökulmia niin monelle ihmiselle.

Juhlanjälkeisenä aamuna Uuno vaati kokista, että saa huuhtoa juhlapölyt suustaan. Kun pölyt oli huuhdeltu, jäin miettimään, mistä se juhlantuntu pohjimmiltaan tuli. Minusta se syntyi siitä, että kehitysvammainen nuori oli esillä luovuutensa, terävyytensä, huumorintajunsa ja musikaalisuutensa kautta.

Elämä on usein haastavaa. On juuttumista, kiukuttelua, unettomuutta, kipuja, kärsimättömyyttä  ja joskus jopa aggressiota. Kuitenkin nyt rakkaus perheenjäseniin ja ystäviin, luontainen kohteliaisuus, rohkeus, mainittu huumorintaju ja herkkyys olivat päivän pääosassa.

Juhlien jälkeisenä aamuna  Uuno kysäisi - by the way  – kun olin kirkkoon lähdössä – että jos ovikello soisi ja siellä olisi Jumala, niin auttaisitko?

Vuorisaarna  jatkuu.

Kommentit

Oi, valtavasti onnea kirjasta kirjoittajalle ja päähenkilölle! Huh, meinaisi multa mennä ihan ohi koko tämä tärkeä uutinen - mutta onneksi tuli Twitterissä vastaan. Tämä kirja täytyy ehdottomasti hankkia!
Kiitos Johanna. Marketiimiltä saa tilata kirjaa.
Tilattu jo! :)
^Toi saa sitten kaksi kirjaa. Minäkin tilasin - kaksi! :)
:D
:D
Hei
rakas uusi ystävä,
Kiitos päivästä, miten olet tänään yhdessä yrityksenne kanssa ja
teidän

koko perheeni? Nimeni on LAHJAKORTTI Ann, Kuitenkin, haluan todella

luoda todellinen suhde sinuun ja edes olla hyvä ystävä me
kuten sinä

ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen ritaannak2@gmail.com

uutta ystävää varten, jotta voin lähettää sinulle makeita kuvia ok im ei ole hyvä
lataa

  kuvani täällä syistä ok
ritaannak2@gmail.com
Kommentti

Lisää uusi kommentti