Sirkus Magenta avaa sirkustilan Itäkeskukseen

Sirkus Magenta avaa 2.1.2024 sirkustilan kauppakeskus Itikseen Helsinkiin. Yhteisöllinen ja saavutettava kohtaamispaikka on Magentan pitkäaikainen haave. Tuomme sirkuksen iloa alueen asukkaille järjestämällä avoimia tapahtumia sekä maksutonta ja maksullista sirkustoimintaa. Siirrämme Itikseen toimiston, valtaosan sosiaalisen sirkuksen toiminnasta sekä kaikki harrastusryhmät.

Tarjoamme kaivatun uuden harjoittelupaikan sirkuksen ja muiden luovien ja liikunnallisten alojen toimijoille. Huikea tila on kooltaan 670 m2 ja korkeimmillaan 6,5 m. Voit katsoa havainnekuvia sekä tutustua tilaan ja sen tarinaan tarkemmin täältä.

Sosiaalinen sirkus on luovaa ja liikunnallista, osallistujille maksutonta taidetoimintaa, joka on suunnattu erityisen tuen tarpeessa olevien ihmisille. Itikseen tulee muun muassa kehitysvammaisten ja autismikirjolla olevien sirkus- ja teatteriryhmä, senioreiden sirkusjumppaa ja nuorten avoin sirkuskerho. 

Tilassa on upeat puitteet sirkusharrastukselle. Lapsiperheille tarjoamme vauva-, taapero- ja perhesirkusta, koululaisten ryhmiä ja leirejä. Aikuisille on luvassa esimerkiksi ilma-, pari- ja notkeusakrobatiaa ja käsinseisontaa.

Järjestämme sirkusteemalla hauskimmat pikkujoulut, työhyvinvointipäivät ja synttärit yrityksille ja yksityishenkilöille. Elämyksissä osallistujat pääsevät kokeilemaan sirkusta tai nauttimaan sirkustaiteilijoidemme esityksistä. Koulutamme myös eri alojen ammattilaisia sosiaalisen sirkuksen menetelmästä. 

“Magentan ydin, sosiaalinen sirkus, on taloudellisesti, sosiaalisesti ja alueellisesti saavutettavaa. Siksi keskeinen sijainti on meille onnistumisen perusta. Itä-Helsinki on monimuotoinen ympäristö ja sirkustoiminnan kehittäminen siellä on innostavaa. Alueella asuu valtavasti ihmisiä, jotka pääsevät nyt helposti sirkuksen pariin”, riemuitsee Sirkus Magentan tirehtööri Silja Kyytinen.

”On hienoa, että Sirkus Magenta valitsi Itiksen uudeksi sirkustilakseen. Meille on tärkeää, että pystymme tarjoamaan yhteisöllemme elämyksiä ja uusia kokemuksia. Odotan innolla Magentan kanssa alkavaa yhteistyötä”, sanoo Itiksen kauppakeskusjohtaja Christoffer Jansén.

Harjoitustilaa ammattilaisille ja harrastajille

Tarjoamme harjoittelutilaa sirkuksen ja muiden luovien ja liikunnallisten alojen toimijoille. Vapaaharjoittelun lisäksi vuokraamme tiloja ryhmille. Kartoitamme nyt tarvetta tilojen vuokraukseen. Ilmoita kiinnostuksestasi tämän lomakkeen kautta. 

Kokonaispinta-ala on 670 m2, josta harjoitustilaa on 405 m2. Tilasta 220 m2 on 6,5 m ja loput 5,5 m korkeaa. Varustelu mahdollistaa monipuolisen harjoittelun: mm. ilma-akrobatia, akrobatia, trampoliini, jongleeraus, nuora, hulavanne ja cyr-rengas. 

Sijainti ja saavutettavuus

Tila rakennetaan vuoden 2023 aikana nykyisen Thai Orchid Marketin paikalle osoitteeseen Itäkatu 7. Sirkustilaan pääsee katutasosta ja pysäköintihallin kautta. Itikseen on helppo tulla jalan, pyörällä ja julkisilla kulkuneuvoilla. Metromatka rautatieasemalta kestää 14 min. Maksutonta pysäköintitilaa löytyy kauppakeskuksesta. 

Panostamme sirkustilan saavutettavuuteen. WC-tilat ja osa pukuhuonetiloista on sukupuolineutraaleja. Osaan opetustiloista sekä WC- ja pukuhuonetiloihin on esteetön pääsy. Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita. 

Sirkus Magenta

Sirkus Magenta ry on 2011 perustettu sosiaalisen sirkuksen yhdistys. Sirkus Magenta tekee työtä hyvinvoivan ja yhdenvertaisen maailman puolesta. Ehkäisemme syrjäytymistä sekä tuemme hyvinvointia sirkuksen keinoin. Annamme hankalissa elämäntilanteissa oleville ihmisille iloa ja voimavaroja arkeen. Arvojamme ovat yhdenvertaisuus, ilo, hyvinvointi ja yhteisöllisyys.

Magentalla ei ole aiemmin ollut omaa sirkustilaa, vaan olemme toimineet eri tiloissa ympäri pääkaupunkiseutua. Toiveenamme on rakentaa Itikseen yhteisöllinen kohtaamispaikka kaikille sirkuksen ystäville ja ammattilaisille. Jalkautuva työ ei lopu, vaikka keskitymme nyt Itä-Helsinkiin. Itis on Magentalle luonteva askel, sillä teemme jo alueella yhteistyötä koulujen, nuorisopalvelujen,  sote-toimijoiden ja muiden järjestöjen kanssa.

Lisätiedot, yhteistyöehdotukset sekä haastattelu- ja kuvapyynnöt voi osoittaa toimistotaikurille: 

Maija Iltanen

tuottaja(ät)sirkusmagenta.fi

sirkusmagenta.fi 

Seuraa tilan rakennusvaiheita:
Facebook
Instagram
Youtube