SELVIS – Päihteet puheeksi selkokielellä -verkkokurssi maksuttomasti 8.2. - 30.4.2022

SELVIS – Päihteet puheeksi selkokielellä -verkkokurssi tarjoaa

  • tietoa ehkäisevästä päihdetyöstä
  • työvälineitä kehitysvammaerityiseen päihdekasvatukseen
  • tukea päihdekeskusteluihin ja päihteiden käytön puheeksiottamiseen selkokielellä

Kurssin suorittaminen kestää noin 4‒5 tuntia. Kurssia tehdään itsenäisesti omassa tahdissa. Mukana on oppimistehtäviä. Suosittelemme kurssin suorittamista useassa osassa. Kurssin voi suorittaa maksuttomasti 8.2.–30.4.2022 välisenä aikana.

Kurssi on tarkoitettu ammattilaisille, jotka työskentelevät kehitysvammaisten nuorten tai aikuisten kanssa esimerkiksi asumispalveluissa, erityisoppilaitoksissa, työkeskuksissa tai päiväaikaisessa toiminnassa. Kurssi soveltuu myös alan opiskelijoille. 

Lisäksi kurssi soveltuu muille aiheesta kiinnostuneille, jotka työssään käsittelevät päihteiden käyttöön liittyviä kysymyksiä erityistä tukea ja selkokieltä tarvitsevien henkilöiden, kuten kehitysvammaisten tai suomea toisena kielenä puhuvien kanssa. 

Kurssin suoritettuaan osallistuja saa kurssista sähköisen osaamismerkin (OpenBadge).

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä

Kurssin toteuttaa Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry. Kurssi on tuotettu EHYT ry:n ja Kehitysvammaliiton SELVIS-hankkeessa (2018−2021). Hankkeen tavoitteena oli ehkäistä itsenäistyvien kehitysvammaisten nuorten aikuisten päihde- ja pelihaittoja. Hankkeessa kehitettiin selkokielistä ja saavutettavaa päihde- ja pelikasvatusaineistoa. Kehitysvammaiset nuoret olivat mukana kehittämistyössä. Hanke oli osa Arvokas − eriarvoisuuden vähentämisen avustusohjelmaa, jota koordinoi Setlementtiliitto. Hanketta rahoitti Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Lue lisää SELVIS-hankkeesta EHYT ry:n verkkosivuilta. (ehyt.fi/selvis)