Kaarisillan media- ja kuvataideopiskelijoiden näyttely 3.11.-21.11.2021, Helsinki

”Linnut lähtee köyhiin maihin, sanoo meille näkemiin” kirjoitti runoilija viisikymmentä vuotta sitten. 

Muuttomaiden vaurausasteet ovat ehkä nykyään jo erilaiset, mutta lintujen, jos edes osa niistä kaukaisiin maihin onnistuu pääsemään, elinolot ovat noissa maissa edelleen monin tavoin vaikeat. 

Liki puoli miljardia lintua lähtee Suomesta talvenviettoon toisaalle mutta onnekkaimpien selvittyä karuissa luonnonolosuhteissa Viroa pidemmälle, vastassa on pikkulintujen massapyydystys mm. Ranskassa, Espanjassa, Italiassa ja Maltalla.  

Myös maahamme jää talveksi osa linnuista, kasvihuoneisiin, sikaloihin, navettoihin, jätevedenpuhdistamoille, kaatopaikoille ja jopa tehtaisiin. 

Nyt esillä olevassa Kaarisillan kolmannen vuosikurssin media-alan ja kuvallisen ilmaisun opiskelijoiden näyttelyssä linnuilla on pieni rooli ja sivujuonne. Ryhmän lintu- ja muissa eläinaiheisissa teoksissa lähestymistapana on ollut enemmän vaikutelmallisuus kuin tarkka luonnontieteellinen kuvaus ja työskentelyn yhtenä painopisteenä on ollut myös materiaalin käyttö. Kolmiulotteisten teosten lisäksi näyttelyssä on esillä maalauksia ja piirustuksia eri aihealueista.  

Kaarisillan media- ja kuvataideopiskelijoiden kolmannella vuosikurssilla on kymmenen opiskelijaa, jotka kaikki osallistuvat Marraskuu–näyttelyyn. He ovat Mikael Alanko, Venla Hämäläinen, Eemil Karhula, Aino Kataja, Joonas Mäkinen, Smaragdinkulma, Rosalina Rosa, Taru Saarinen, Eila Sikanen ja Maija Wiman. 

Lähteet: 

Lasse Kylänpää Linnuntie , Maahenki 2015 

Pentti Saarikoski, Onnen aika, Otava 1971 

Näyttely on avoinna ti-pe klo 11–18 ja la-su klo 12–16.

Lämpimästi tervetuloa! 

Galleria Art Kaarisilta
Sanomatalo, 1.krs
Elielinaukio 2,
00100 Helsinki
Finland
art(ät)kaarisilta.fi
+358405103813
www.artkaarisilta.fi
Avoinna ti-pe 11–18, la-su 12–16

näyttelyn mainoskuva