Aurinkomyrsky Galleria Art Kaarisillassa 9.3. - 3.4.2022, Helsinki

Aurinkomyrsky -näyttely kokoaa yhteen Kaarisillan kuvataideopiskelijoiden töitä ensimmäisen opiskeluvuoden ajalta. Mukana on maalauksia, piirustuksia, veistoksia ja grafiikkaa kymmeneltä nuorelta taiteilijalta. Opiskeluvuoden aikana on harjoiteltu havainnointia, kuvallista ilmaisua ja tutustuttu maalauksen ja kuvanveiston perustekniikoihin.  

Milla Hokkanen keskittyy tarkkaan jälkeen ja yksityiskohtiin. Häneltä on näyttelyssä esillä suuri tussityö. Heta Hyvönen valmistaa pienet veistoksensa maahan pudonneista oksista. Jari Juholan teokset käsittelevät ihmisen mielen ja luonnon moninaisuutta: “Töissäni välittyy ja vallitsee myrskynsilmä ja auringontuleminen”  

Neea Kyllöselle tärkeää on voimakas siveltimenjälki. Aiheensa aurinkomaalaukseen hän löysi Tiede-lehdestä. Pyry Nikula maalaa ja nauttii ilmavista maisemista. Kai Pitkänen pohtii työssään “tulevaisuutta, jossa robotit ovat valloittaneet maailman ja he miettivät mitä tuli otettua tieltänsä”.  

Hannah Sklar kokeili ensimmäisenä opiskeluvuotena kuivaneulatekniikkaa, jolla valmistui näyttelytyö Kesätyttö. Emi Tuominen inspiroituu feminismistä. Hän on maalannut näyttelyyn sarjan ihmis- ja fantasiahamoja pin up -tyylillä.  Alma Tähti maalaa mieluiten eläimiä, varsinkin omia, kuten näyttelyssä esillä olevat kanat ja kukko Lauri Tähkä. Myös Tomi Vainio kuvaa mielellään eläimiä töissään.   

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun koulutusohjelma on ammatillisen koulutuksen perustutkinto, johon käytetty opiskeluaika on keskimäärin kolme vuotta. Opiskelun aikana tutustutaan kuvataiteen perusmenetelmiin, taiteen teoriaan, ammatissa toimimiseen ja vahvistetaan opiskelijan omaa kädenjälkeä ja ilmaisua. 

Aurinkomyrsky on Auringossa tapahtuva voimakas hiukkaspurkaus, josta tulee hiukkaspilvi Maahan. Auringonpilkkujen magneettikentät yhtyvät, jolloin auringon kaasukehästä purkautuu noin miljoona asteista, voimakkaasti magnetisoitunutta plasmaa eli ionisoitunutta kaasua. Viime aikoina aurinkomyrsky on näkynyt ympäri maata revontulien muodossa.  Aurinkomyrsky voi aiheuttaa myös sähköhäiriöitä ja vaurioita sähkölaitteille. (Wikipedia) 

Näyttely on avoinna ti-pe klo 10–17 ja la-su klo 12–16.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Galleria Art Kaarisilta
Sanomatalo, 1.krs
Elielinaukio 2,
00100 Helsinki
Finland

art(ät)kaarisilta.fi

+358405103813

mainoskuva -Aurinkomyrsky-näyttely

www.artkaarisilta.fi

Avoinna ti-pe 10–17, la-su 12–16