Sikiön lyhyt reisiluu rv 22

eli siis rakenneultrassa selvisi että tulokkaan reisiluu on 3 viikkoa pienempi muihin mittoihin verrattuna. Tänään oli erikoislääkärin vas.otto ja sama tulos saatiin, tehtii lapsivesipunktio ja tuloksia odotellaan. puhuivat mahdollisista vammoista ja että 24 viikkoa on se raja milloin keskeytys voidaan vielä tehdä jos niin parhaaksi näämme..

Onko muita jolla samalaista kokemusta? 2 viikkoa jäljessä on ilmeisesti vielä suhkot normaalia, onko kellään ollut tuota 3 viikkoa tai enemmän? Paljonko reiden luun mitta oli silloin? Meidän tulokkaalla fl 30, jos nyt oikein osasin korttia lukea!

pieni korjaus, siis eilen oli erikoislääkärin vas.otto!
pieni korjaus, siis eilen oli erikoislääkärin vas.otto!
Hei!
Siskollani oli sama juttu, sikiön reisiluu jätätti 3 viikkoa lasketusta ajasta. Hän joutui käymään kahden viikon välein ultrassa (kävi ainakin 8 kertaa), kunnes kyllästyi. Myös lapsivesipunktio tehtiin. Sikiöllä epäiltiin Downin syndroomaa, vaikka ei ollut mitään merkkejä siitä lyhyiden luiden lisäksi. Vuosi sitten syntyi terve poikavauva ja lääkäreiden kommentti oli vain: "Mittausvirhe!" Ei pahoitteluja, ei mitään. Sisko oli tietenkin onnellinen terveen vauvan saamisesta, mutta odotusaika ei ollut helppo tämän tiedon kanssa.
Hyvää odotusaikaa ja nauti vauvastasi!
Hei,

Meidän vauvalla oli yksi raskausaikana huomattu outous juuri reisiluun lyhyys, jätätti tuon 3 vkoa. Lisäksi oli muuta kasvuhäiriötä, sydämessä rakennepoikkeama ja sydänäänet liian tasaiset. Kromosomeja tutkittiin sekä istukasta että lapsivedestä, mutta tulokset vaikuttivat normaaleilta.

Lapsellamme löytyi syntymän jälkeen tarkemmalla tutkimuksella (molekyylikaryotyyppi) harvinainen kromosomipoikkeama. Hän on nyt reilun vuoden ikäinen iloinen poika.

Meille kuitenkin lääkäri sanoi raskausaikana, että reisi- ja olkaluiden pituutta on erittäin vaikea mitata riittävän tarkasti. Suurin osa vastaavista tapauksista kuulemma johtuu mittavirheistä.

Vastaa viestiin