Ohjelmaa kehitysvammaisen nuoren syntymäpäiville?

Heippa!

Tyttäreni täyttää 18 vuotta, ja tiedossa olisi suuret juhlat. Vieraita olisi tulossa n.10-15, kaiken ikäisiä ja tasoisia. Tyttäreni on kovasti kiinnostunut musiikista, joten olisi kiva jos ohjelmassa olisi sitä jonkun verran. En ole ennen järjestänyt suurempia syntymäpäiväjuhlia, joten pää lyö ihan tyhjää kun pitäisi kehitellä jotain ohjelmaa!
Olisi todella kiva kuulla kokemuksia kehitysvammaisten synttäreiltä, millaista ohjelmaa teillä on ollut? Kaikkia leikki - ja ohjelmavinkkejä otetaan lämpimästi vastaan!

Hei! 18 -vuotis Synttärit on jo ehkä menneet, mutta ainahan tulee seuraavat! Tässä muutama iloinen ja leikkimielinen "kilpailu" eri ikäisillä ja erilaisen toimintakyvyn omaaville henkilöille:

Pöytäkeilaus kotikonstein:
Pitkä pöytä on hyvä alusta esim. leikkimieliselle keilaukselle - tuoleja sivuille estämään pallon maahan putoaminen! Pöydän toisessa päässä on pelaaja ja toisessa päässä yleisö, keilapallon ja keilan nostaja. Keilapallo voi olla mikä tahansa pyörivä esine ja keilat esim. nurin käännettyjä kertakäyttömukeja. Mikäli käden toiminnan rajoitteita - hanki kouru (esim. kangaskaupat myyvät käytöstä poistettuja paperisia putkia ) jonka suuaukosta pudotetaan aukkoon sopiva "keilapallo" - putki kannattaa lyhentää sopivaksi. Yksittäisen pelaajan heittojen määrä tulee sopia etukäteen ja palkinto voi olla isot hurraa huudot tms.

Sovellettu Pingo:
Valmista etukäteen sopiva määrä pelialustoja, joihin teet ruudukon 5 x 5 ruutua. Ruudukkoihin kirjoitat numerot 1 - 25 satunnaiseen järjestykseen - huom. JOKAISEEN PELIALUSTAAN NUMEROT ERI JÄRJESTYKSEEN! Pelialustoista saa kestävämmän kun laminoit tai kontaktimuovioit alustan ja käytät pelatessa vesiliukoista tussia!

"Pingo" pallot voivat olla ihan mitä vaan ( esim. korkkeja, tennispalloja, lääkemukeja, nappeja jne,) kunhan niissä on numerot 1 - 25 kirjoitettuna. "Pallot" sekoitusastiassa tai laatikossa.

Pelin kesto: 10 - 20 min.
Soveltuminen: Eri ikäisille pelaajille yhdessä pelatessa, parityöskentelyyn, min. 2 henkilölle, max pelialustojen määrän henkilöille, toimintakyvyltään rajoitteiselle henkilölle,jne.

Pelin kulku:
Jokaisella pelaajalla / pelaajaparilla on oma pelialusta ja kynä. Onnetar tai jokainen pelaaja vuorollaan saa nostaa "Pingo"- pallon ja näyttää tai sanoo ko.numetron joka merkitään pelialustaan. Tämän jälkeen "Pallo" laitetaan nostettujen pallojen astiaan odottamaan seuraavaa pelikertaa.

Pelaaja joka ensimmäisenä saa 5 merkintää alustaansa vaaka - tai pystysuoraan on voittaja ja ilmaisee asian sanomalla Pingo tai muulla keinolla. Voittajaa onnitellaan suurella huomiolla ja aplodeilla.

Pallon kutsu:
Kuntoutuslaitokset / päiväkodit saattavat lainata suurta peitettä joka muistuttaa litteää kuumailpalloa - Suuri kangas käy myös: Jokainen pelaaja ottaa kiinni kankaan reunasta parhaiten oonistuvalla keinolla - keskelle asetetaan ilmapallo / pallo, jota liikutetaan kunkin pelaajan luokse. Pallon luokseen saanut pelaaja kertoo nimensä tai laiva on lastattu tyyliin esineen tai asian nimen - sovelluksia voi keksiä lisää.

Lentopalloa ilmapallolla:
Vaatii suuren tilan johon asetetaan lentopalloverkko / suuri kangas / käytöstä poistettu kalaverkko. Vinkki: Onko taloyhtiössä esim. kerhotila?
Useammalla palolla pelaaminen vaativampaa kuin yhdellä ilmapallolla. Kaikki pelaajat istuvat ja ovat verkon kummallakin puolella. Palloa heitetään ja kosketetaan käsin. Pelissä ei valita voittajaa, mutta hauskaa ja haasteita riittää kaikille!

Iloisia juhlia teille!

Vastaa viestiin