Lapsen kesänvietto

Koen äärettömän huonoa omaatuntoa siitä,että en enää jaksaa ottaa 20-vuotiasta kehitysvammaista
poikaani mukaan kesämökille.Mökki on saaristossa,jossa ns.alkeelliset olosuhteet ja vaikea kulkuinen
maasto.Mikko käyttää vaippoja ja sänky on joka aamu märkä.Lisäksi Mikko tarvitsee apua liikkumisessa
ja kallioinen maasto on milestäni myös turvallisuus ja raskasta minulle,koska Mikko on jo iso mies.
Mikko asuu hoitokodissa ja siellä tekevät jonkin verran retkiä kesäisin,mutta silti koen syyllisyyttä siitä että en jaksa ottaa Mikkoaa mökille mukaan.
Muilla vastaavia kokemuksia ?

t.Sirpa


Hei Sirpa!

Ymmärrän täysin, miltä sinusta tuntuu!
Meillä on 14v monivammainen poika ja mökki venematkan päässä, jossa jyrkkä ranta. Kävelytän poikaa ja olemme tehneet mökkirantaan pienet portaat, mutta siltikin olen jo miettinyt, miten voimme vastaisuudessa ottaa poikaa mukaan mökille, kun ensinnäkin sinne pääseminen on työlästä. Pojalla ei ole vaippoja, vaan säännöllisesti käytetään vessassa, mutta jostain syystä mökillä sattuu aika usein vahinkoja ja koska meidän mökillä on myös alkeelliset olot, on hänen peseminenkin yhdenlainen "työ". Selkeästi olen huomannut, että mitä isommaksi poika tulee, sen harvemmin tulee lähdettyä kesällä mökille, vaikkakin se on meidän koko perheen rakas paikka.

Eiköhän se vain ole niin, että meidänkin täytyy myöntää, ettemme ole mitään "yli-ihmisiä" :) Teillä kuitenkin Mikko pääsee hoito-kodin kanssa retkille. Olisikohan hyvä idea, jos et kantaisi huonoa omaatuntoa siitä, ettei Mikko pääse mökille, vaan nautit itse mökillä käynnistä ja keräät siellä voimia ja teette sitten Mikon kans jotain muuta kesäloma kivaa?!?:)

Rentouttavaa mökkeilyä!

t. Arja

Vastaa viestiin