koulukelvoton?

Miten käy haastavasti käyttäytyvän kehitysvammaisen lapsen jota ei saada kuriin erityisluokalla? Lapseni käy väkivaltaisesti toisten kimppuun koulussa ja opettaja kertoi miettineensä että kohta täytyy alkaa miettiä onko tää lapsi enää koulukelpoinen.

Ja höpö höpö. siinä vaiheessa ensin palkataan lapsellesi oma kouluavustaja mukaan ja katsotaan ensin miten menee.onpa opetttja heittänyt heti tylysti asian vaten kasvoja, älä murehdi tai lannistu, suomessa kun ollaan asioista koutuu joskus vääntämään kättä ihan kunnolla. ajattele lapsesi parasta nyt.
Toimintatapoja voisi pohtia vammaisneuvolassa, siellä on paikalla monia kuntoutuksen asiantuntjoita. Onko vastaavaa
käyttäytymistä kotonakin? Onko aggressiivisessa käyttäytymisessä vaihteluita eri päivinä, ja missä
tilanteissa se ilmenee? Mm näitä kysymyksiä voisi miettiä
valmiiksi. Kommunikatiotaidot ja -menetelmät?
Minun poika on ja haastava. nyt tokaluokkalainen. Vaikeat aistiyliherkkyydet ja matala ärsytyskynnys. Mutta minkäs teet kun koulua on pakko käydä ja lapsi hermostuu melusta, ei jaksa istua paikoillaan. On yritetty "siedättää", mut sillä ei mitään tehoa. Lapsi on kuin enkeli kun ei ole muita ihmisiä ympärillä. Vaikeudet alkaa kun porukka lisääntyy. Esim. sisarusten syntymäpäivillä on pakko laittaa poika mummulle. Muuten se on yhtä huutoa ja raivoa. Eikä toivoakaan, että voisi lapselle järjestää omat kaverisynttärit. No, kyllä vielä kotona pärjätään, mutta koulu on vaikeata, vaikka on avustaja ja pieni luokka. Kouluun lähtö on sydäntä raastavaa kun joka aamu itkun kanssa pitää laittaa. Lapsi ei halua pukea, ei syödä, Yöllä jo kyselee onko pakko mennä kouluun? Millä ihmeellä pääsisi tästä negatiivisuuden kierteestä? Puheterapia on kerran viikossa, mutta toimintaterapia lopetettiin, koska oli käynyt siinä jo 4vuotta. Onko muilla samanlaisia kokemuksia? Vinkkejä tilanteeseen?
Törmään yllä kuvatun kaltaisiin tilanteisiin työssäni autismin kirjon henkilöiden kanssa paljon. Kokemukseni mukaan koulusta poistaminen ei ongelmia ratkaise (mutta toisaalta, eipä se opettajia ole kiinnostanutkaan, ovat halunneet vain vaikeista oppilaista eroon...), vaan lapsi tarvitsee monenlaista apua. Avustaja voi olla ensi askel, mutta yksilöllinen arviointi on ehdottomasti tarpeen.

Väkivaltaiseen käytökseen voi olla monia syitä: kommunikaatio-ongelmat, struktuurin vähyys (sitä tarvitsevat muutkin kuin autistit), turvattomuus, fyysinen kipu... Kovan työn kautta näitä syitä voi saada selville.

Tuohon ääni-herkkyyteen heittäisin ehdotuksen kuulosuojaimista? Toiminut minulla monen asiakkaan kanssa näinkin yksinkertainen kikka :)


Mun on pakko korja tuo juttu KOULUPAKOSTA.
suomen laki velvoittaa oppilaan OPPIVELVOLLISUUTEEN:
Suomessa ei ole koulu pakkoa. VAIN OPPIVELVOLLISUUS.
ETTÄ OTAPPA YHTEYTTÄ HELSINGIN OPETUS MINISTERIÖÖN:
JA KESKUSTELE HEIDÄN KANSSA:
NIMITÄIN JOS KOULUSTA LENTÄÄ ULOS ;JOKA ON MAHDOLLISTA:
NIIN opettaja JÄRJESTETÄÄN VAIKKA KOTIIN:
Meillä on nimittäin tuota kokeiltu.
tiedän tasan tarkkaan miten asia toimii.
ainoa asia on, et koulu ei sitä järjestä vaa vanhempien on se taisteltava, koska sitä, jos ei järjestettä ajoissa vanhemmat syylistyy , lapsen heitteille jättöön . eli jos opetusta ei järjestetä ajoissa.

Vastaa viestiin