Cytomegalovirus, apuaaa!!

Hei!

Nyt alko tätä mammaa huolettaa, en löytänyt mistään oikein vastausta eikä lääkäreiltäkään saa juuri minkäänlaista vastausta, eli siis tyttäreni syntyi v.02 ja häneltä otetussa virtsanäyttäästä löydettiin tuo virus,olin sairastanut raskaus aikana primäärin infektion, ja tytterlleni aiheutui tästä kuulovamma sekä neurologisia vaikeuksia mm.oppimisvaikeuksia ja muistiongelmia jne jne.. ei kuitenkaan kovin vakavana, lääkärit pelotteleivat jopa kuolemalla ja vaikealla kehitysvammalla.

Nyt olen raskaana rv 28+4 ja mietin että onko nyt tulevalla vauvalla myös tuo infektio? vai tuleeko minulle oireita mikäli uusiutuu? Entä tartuttaako tyttäreni tuota cmv:tä edelleen? (olemme kuitenkin syöneet/juoneet varmaankin jossain vaiheessa samasta lasista tms )en ole edes ajatellut koko asiaa tämän raskauden aikana,nyt tuli sitten mieleen ja ihan mieletön huoli :((

Jos siis jollain on kokemuksia/tietoa niin kertoisitteko?

Todennäköisesti sekä sinä että vanhempi tyttäresi olette kantajia. Suosittelen keskustelua lääkärin kanssa. Käsittääkseni estolääkitys saattaa auttaa.

Vastaa viestiin