Vuoden taiteilija kuvaa eläimiä ja maatalon elämää

Kettuki ry valitsi Jack Heiskasen vuoden 2008 kehitysvammaiseksi taiteilijaksi. Heiskanen on työskennellyt vuodesta 1998 Lieksan Taidetoimintakeskuksessa.

Jack Heiskanen vakuuttaa monipuolisuudellaan: öljyväritöiden lisäksi taiteilijan käsissä syntyvät seinävaatteet, verhot, veistokset ja neulahuovutustyötä.

"Taide tuottaa pitkää iloa", hän sanoo katsellessaan omien kättensä töitä. Taiteellinen lahjakkuus kulkee suvussa: sekä Heiskasen äidillä että Joel-veljellä on vahvoja taiteellisia taipumuksia. Aiheet töihin löytyvät yleensä läheltä.

Lieksassa asuva Heiskanen kuvaa töissään paljon eläimiä, maalaistalon elämää sekä myös erilaisia maatalon työkoneita. Erityisesti lehmät ovat Heiskasen sielua lähellä.

Vuonna 2005 Lieksan kirjastossa olikin Heiskasen töistä koostuva näyttely nimeltä Lentävä lehmä. Syksyllä 2008 Heiskasen töitä on esillä Hämeenlinnassa Galleria Arxissa. Hän on tehnyt paljon tilaustöitä, ja hänen teoksiaan on esillä muun muassa Honkalampi-säätiön tiloissa. Myös Suomen Hollannin suurlähetystö on ostanut taiteilijan maalauksen.

Kuva: Eeva Grönstrand